Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Racing Strasbourg - Bohemians 1:0

Paraguayský brankář Chilavert (na snímku) rozhodl dvanáct minut před koncem gólem z penalty o výsledku třetího zápasu Bohemky na soustředění ve Francii...Statistiky, reportáž, fotografie...

Haguenau 14. 7. 2001 - Třetí zápas absolvovali hráči Bohemians na francouzském soustředění. Tentokrát nastoupili v sobotu proti vítězi francouzského poháru z minulé sezóny Racingu Strasbourg, jehož trenérem se po skončení ligového ročníku stal bývalý trenér Sparty Ivan Hašek. V týmu Bohemians nastupuje jeho syn Pavel, který však důvěru trenéra Petržely v tomto utkání nedostal. Ještě před zápasem prohlásil Ivan Hašek, že zápas s Bohemians Praha bude pro Strasbourg ostrou prověrkou před čtvrtečním zápasem o Pohár mistrů, ve kterém se utká s mistrem Francie FC Nantes.
Aby uspěl proti kvalitnímu soupeři, který domácímu mužstvu nedaroval nic od první do poslední minuty, musel Racing vložit do zápasu všechny své síly. Zápas odehrály oba týmy s velkým nasazením a přestože šlo o přípravný zápas, rozhodčí napomenul na každé straně tři hráče žlutou kartou.
Do utkání aktivněji vstoupili domácí hráči a v prvním poločase si vytvořili před Čontofalským několik slibných příležitostí. Ten však nekapituloval ani v 21. minutě zápasu, když domácí Bertin z nařízené penalty trefil jen tyč.
Po změně stran se obrázek zápasu změnil. Pražané převzali otěže zápasu a před francouzskou brankou to několikrát pořádně hořelo. Aktivně si v tomto ohledu počínal zvláště Baláž. Radost klokanům ale vždy překazil výborný paraguayský brankář Chilavert. Ten několikrát předvedl i svůj pověstný talent při útočení a byl to nakonec on, který rozhodl zápas střelou z druhého nařízeného pokutového kopu dvanáct minut před koncem. "Viděli jste jako já, že to byl jednoznačně Chilavertův zápas, jsem rád za vítězství, ale je ještě mnoho co zlepšovat", prohlásil po zápase Ivan Hašek, který by si ve čtvrtek rád připsal první trofej svého nového trenérského angažmá.

Strasbourg-Bohemians : 1-0 (0:0)
Parc des Sports in Haguenau
1600 diváků.
Rozhodčí : M. Adam (Strasbourg)
Asistenti: M. Wiesen (Haguenau) a Wahl (Rittershoffen)
Gól: Chilavert (78´ - penalta).
Žluté karty : Ngambi (26´), Bassila (72´), Bertin (87´) -
Petrouš (54´), Dvořák (69´), Melecký (86´)

SESTAVY:
Racing :
Chilavert - Fischer, Ngambi, Bertin, Momha - Johansen, Bassila
(Belloso, 61´), Martins (Roda, 86´), Camadini (Abdessadki, 75´) - Ljuboja (Spiewak, 88´), De Nooijer (Luyindula, 50´).
Trenér: Hašek.
Na střídání připraveni:: Eggimann (g), Devaux, Doukantie, Schultz.

Bohemians : Čontofalský - Petrouš, Horák, Janáček, Mareš -
Kisel, Melecký, Dvořák, Kulig - Baláž (Šnajdr, 61´), Hartig (Kříž, 30´).
Trenér : Petržela.
Na střídání připraveni: Hašek, Niarko, Šenkeřík, Činčala, Valenta.