Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Hartig v poháru řádil: Kolín - Bohemians 1:2

V utkání 2. kola Sport 1 Cupu změřila Bohemka síly s Mogulem Kolín, nováčkem druhé ligy. Na obrovsky těžkém terénu nakonec soupeře díky dvěma trefám Lukáše Hartiga udolala a postoupila do třetího kola, kde ji čekají Neratovice.

Mogul Kolín - Bohemians 1:2

Branky: 11. Doseděl - 3. a 76. Hartig.
Rozhodčí: Čuřín - Vodička, Lhoták.
ŽK: Daňhel - Janáček, Petrouš, Horák.
ČK: 70. Hrubý - 74. Janáček.
Diváků: 1000.

Ač v Praze bylo nádherné slunečné počasí, před příjezdem do Kolína se spustil mohutný liják, který určil ráz celého střetnutí. Na velmi těžkém a podmáčeném terénu se hrál ale bojovný fotbal před velmi slušnou diváckou kulisou.
Bohemka nastoupila do utkání s velkou chutí a hned ve třetí minutě šla do vedení. Kolínský stoper Spěvák neodkopl míč, kterého se tak zmocnil Petrouš a centrem ho posadil na hlavu Lukáše Hartiga, kolínského rodáka, který se chtěl před spoustou známých v hledišti pořádně ukázat - 0:1. Možná trocha nervozity přispěla k tomu, že právě Hartig se v šesté minutě řítil sám na branku, ale golman Čižinský mu bravurně míč vypíchl.
Kolínští se dostali k první vážnější akci v jedenácté minutě a hned udeřili. Po Janáčkově “žlutém” faulu si míč na hranici šestnáctky postavil nejlepší střelec ČFL Ladislav Doseděl a prostřelil zeď i brankaře Čontofalského – 1:1.
Vyrovnávací branka Bohemku trochu zaskočila, přesto si šance vytvářela. Ty největší neproměnil znovu Hartig, s trestným kopem Marcela Meleckého si poradil Čižinský. Největší tutovku ale spálil těsně před půlí Pavel Kulig. Dostal přihrávku na levou stranu, byl zcela sám, ale trestuhodně mířil jen do vnější tyče.

Hned po změně stran mohli skórovat domácí, ale poté se na dlouhou dobu dostali pod tlak svěřenců trenéra Petržely. Jenže rozhodující gól nepřicházel a v hledišti už se začalo spekulovat o penaltách. V 70. minutě byl po faulu na Hartiga poměrně přísně vyloučen kapitán domácích Hrubý a hned poté nádherně vystřelil střídající Ivan Dvořák, ale Čižinský byl připraven. Po chvíli se počet hráčů na obou stranách vyrovnal. Bývalý hráč Bohemky Tomáš Kulvajt postupoval sám na Libora Janáčka, ten mu z obavy, aby nefauloval, uhýbal, neboť ze strany ho jistil Petrouš. Kulvajt ale do Janáčka “takticky” naběhl a sudí Čuřín druhou žlutou kartou pro Janáčka kompenzoval vyloučení Hrubého.
K penaltám ale nakonec nedošlo. Petrouš unikl po pravé straně, nacentoval na Činčalu, jehož hlavičku Čižinský reflexivně vyrazil, ale jen k Hartigovi, který svou nepřehlédnutelnou hlavou rozhodl zápas.
Skore se ale ještě měnit mohlo. Svou šance spálil domácí Doseděl, na straně Bohemky chyběl kousek Horákovi, ale především Pavel Mareš se asi ještě teď drží za hlavu, co také lze nedat.
Zasloužený a povinný postup tedy Bohemka vybojovala a v rámci třetího kola Sport 1 Cupu pojede 9. října na hřiště druholigových Neratovic.

Vladimír Borovička:Podstatný je pro nás postup, povinnost jsme splnili. Měli jsme asi osm vyložených šancí. Kdyby Hartig za stavu 0:1 proměnil své sólo, mohl být zápas mnohem klidnější a dříve rozhodnutý. Trochu nás mrzí zranění Meleckého a Baláže, ale myslím, že minimálně Melecký bude do neděle určitě v pořádku.

Sestava na zápas s Opavou ? Myslím, že se od té dnešní bude lišit jen minimálně, odvíjet se samozřejmě bude také od zdravotního stavu hráčů.”

Kolín: Čižinský - Ševinský, Spěvák (35. Antoš), Hrubý - Kulvajt, Svoboda (83. Novák), Kopecký, Daňhel, Hrůza - Doseděl, Průcha (80. Holý).
Na střídání ještě připraveni: Kmoch, Klička, Bohm, Oudran.
Bohemians:
Čontofalský - Petrouš, Janáček, Horák, Mareš - Kisel, Melecký (66. Činčala), Baláž (53. Dvořák), Kulig - Hartig, Kříž (74. Valenta).
Na střídání ještě připraveni:
Šnajdr, Šenkeřík a Charvát.