Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Bohemka těsně prohrála

První poločas rozhodl o konečném výsledku.

Bohemka těsně prohrála

Za deštivého počasí nastoupila Bohemka do dalšího přípravného utkání před prvoligovou sezonou. V sestavě se objevil již i mládežnický reprezentant Nerad, který měl po reprezentačních povinnostech z konce minulé sezony delší dovolenou.

Začátek ovšem Bohemce příliš nepřál. V 9. minutě Švancara prošel do vápna a centrem našel Danoskiho, který přehlavičkoval Koláře a otevřel tak skóre utkání. Ve dvanácté minutě vytáhl dobře kopnutý přímý kop Havránek na roh. Hned po chvilce se na druhé straně řítil po hezké individuální akci sám na brankáře Klavík, mířil však těsně vedle tyče.

Po dvaceti minutách hry zahrál přímý kop Kolář, gólman Hruška však míč vytěsnil těsně nad břevno. Ve 24. minutě to zkoušel prudkou ranou levačkou Růžička a když se neuchytila ani tato střela, padl gól na druhé straně.

Po kontroverzně odpískaném faulu si míč postavil Aziz a z přímého kopu poslal na branku nechytatelnou střelu - 0:2. O šest minut později ztratil zbytečně míč Rada, Aziz prokličkoval obranou, našel ve vápně volného Švancaru, který se dokázal zbavit Havránka, ale míč poslal vedle tyčky.

V té době byla Příbram fotbalovější a působila svěžejším dojmem. Těsně před závěrečným hvizdem stihla ale Bohemka přeci jen snížit. Po pohledné akci na jeden dotek poslal míč do vápna Moravec a od Štochla, nyní hájícího barvy středočeského klubu, se odrazil míč k Neradovi, který měl již lehkou práci.

Bohemka naběhla do druhého dějství zcela pozměněna, tedy až na středopolaře Nerada. I Příbram vystřídala a využila své početně nabité lavičky, to bylo znát na předváděné hře. Trenér Straka rozdělil evidentně hráče na lepší a horší, neboť i v první půli více hecoval své svěřence. Do té druhé již nevylezl z lavičky. Hra se hodně vyrovnávala a Bohemka začala být lepším týmem.

V šancích se objevil postupně Dosso, ale hlavičkou netrefil branku, o chvilku později i Havel, který nedosáhl na Bartkův centr. Po půl hodině hry ve druhé půli si dobře zpracoval nakopnutý míč mladý Havel, jeho střelu ale obrana stihla ještě zblokovat. Krátce nato poslal na domácí branku krásnou ránu Dosso, bohužel trefil pouze břevno.

Po oboustranně matném výkonu v druhé půli Bohemka tedy těsně prohrála s Příbramí 1:2. V sobotu jedou Klokani na tradiční Perleťový pohár do Žirovnice, kde je čeká v prvním utkání od 14:30 Dukla Bánská Bystrica.