Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Zasloužené tři body za výhru nad Dynamem

Bohemka od úvodu kráčela za vítězstvím, kterého také dosáhla.

Zasloužené tři body za výhru nad Dynamem

V základní sestavě proti Českým Budějovicím udělali trenéři jednu změnu. Místo Vaníčka nastoupil od začátku Vacek. Na lavičku náhradníků pak usedli Mosquera s Dostálem. Zápas začal vyrovnaně. Úvodní čtvrt hodinu zakončila pěkná akce Klokanů. Vodháněl nasadil housle obránci a míč se dostal k Vackovi, ovšem jeho ránu srazila obrana Dynama na rohový kop.

Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice
Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice
Uběhlo jen pár minut, když vybojoval další roh Hronek. Centr se snesl až k Bederkovi, jenž hlavičkoval jen kousek vedle pravé tyče. Hosté se snažili zahrozit po rychlém protiútoku, ale Vacek odkopl Novákovu přihrávku na rohový kop, čímž uhasil hrozící nebezpečí.

Z další akce už domácí udeřili. Bartek lahůdkovým centrem našel Schumachera, který se do něj položil levačkou a křižnou střelou poslal Bohemku do vedení.

Jen o chvilku později unikal po levé straně Schumacher, přihrál pod sebe na Vodháněla, jenž skvěle poslal míč na zadní tyč a zvýšil náskok.

Třetí gól mohl přidat Hronek, kterému nahrával Pulkrab, ale záložník Bohemky levačkou branku Drobného přestřelil. Po první půli tak odcházeli Klokani do kabin s dvoubrankovým vedením.

Sotva začal druhý poločas a Vodháněl skvělým napádáním získal míč na Sivokovi. Zkušený obránce ještě udeřil kreativního záložníka Bohemky do obličeje a rozhodčí Berka ho potrestal žlutou kartou. Jelikož už byl Sivok napomínán i v prvním poločase, tak se musel pakovat ze hřiště. Dynamo tak téměř celý druhý poločas hrálo o deseti lidech.

Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice
Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice
A převahu Bohemians využili po malé chvíli. Hůlka nádherným citlivým obloučkem našel za obranou nabíhajícího Bartka, který střílenou přihrávkou našel Pulkraba a forvard Klokanů se radoval ze třetí branky Klokanů.

Příležitost mělo i Dynamo. Střídající Šulc přihrál Schranzovi, který ale zakončil vedle levé tyče Valešovy branky. Tentýž útočník se ovšem branky dočkal, když za šestnáctkou napřáhl ke střele a povedenou trefou snížil.

Zelenobílí mohlí vést opět o tři góly, avšak ránu Jindřiška zablokovala hostující obrana na rohový kop. Šanci měl i střídající Vaníček, ovšem branku Dynama o kousek minul. V nastaveném čase ještě přidal druhou branku hostů Táborský a snížil na rozdíl jediné branky. Více už se ale nestalo a Klokani v Ďolíčku opět zvítězili.