Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Jindřišek: Darovali jsme Spartě laciné góly

Nedělní utkání okomentoval Josef Jindřišek.

Jindřišek: Darovali jsme Spartě laciné góly

Derby na Letné zhodnotil kapitán Josef Jindřišek. V rozhovoru mluvil o Matěji Pulkrabovi, prvním poločase i změně rozestavení během zápasu.

Co se stalo na konci prvního poločasu?
Darovali jsme Spartě strašně laciné branky. Znovu jsme inkasovali jako první, ale také mohli srovnat. Ovšem nakonec z toho bylo jen břevno. Záhy jsme dostali druhou branku a jen o chvilku později další dvě. Po poločase jsme prohrávali o čtyři góly a o výsledku bylo téměř rozhodnuto. To je prostě strašně velkých rozdíl. Takové utkání neotočíte v rámci ligy asi nikde.

Co se dělo v kabině během poločasové přestávky?
Trenér samozřejmě hlas zvýšil. V takové situaci ho už ale moc zvyšovat nemůžete. Přijdete do kabiny a prohráváte o čtyři góly. V hlavě vám běhá, abyste nedostali třeba i osm gólů. Sparta byla v tu chvíli rozjetá. Chtěli jsme se soustředit na to, abychom neodjeli s debaklem. Museli jsme začít u těch jednoduchých věcí a hrát na brejky. Nějaké náznaky tam po přestávce sice byly, ale svoji roli má asi i fakt, že Sparta trochu polevila. Drželi jsme o něco víc míč a jeden gól nám nebyl uznán. Čestnou branku jsme přeci jen dali. Prohrát takovým rozdílem je ale prostě moc.

Matěj Pulkrab ještě v minulé sezoně působil u nás. Nyní se mu ve Spartě daří, což potvrdil i hattrickem...
Už když byl u nás, tak góly dával. Co se týče centrů a celkového servisu pro útočníky, tak ve Spartě je samozřejmě větší kvalita. Pulky má teď fazónu a skóruje defacto v každém zápase. Ve správnou chvíli si umí najít prostor, kde má být. Zápas s námi mu bohužel sedl a dal tři góly. K nim mu musím pogratulovat.

Sparta - Bohemians 5:1 (4:0)
Sparta - Bohemians 5:1 (4:0)
Bude domácí zápas s Pardubicemi klíčový?
Jeli jsme na Spartu s cílem udělat dobrý výsledek, což byl minimálně bod. Kdyby se nám podařilo vyhrát, bylo by to skvělé. Bylo nám jasné, že pokud derby nezvládneme, tak je před námi utkání s Pardubicemi, což by se dalo asi označit za zápas podzimu. Doma prostě vyhrát musíme a od spodku tabulky se trochu odlepit.

V posledních zápasech nastupuješ v obranné trojici. Je to varianta z nutnosti?
Myslím, že ano. Měli jsme zraněné stopery, takže nebyl nikdo, kdo by mohl v obraně hrát. Já už na té pozici párkrát nastoupil. Tentokrát jsme během utkání změnili rozestavení. Už si nepamatuji, za jakého to bylo stavu. Posunul jsem se do středu zálohy, ale inkasovaným brankám jsem nezabránil.