Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Souboj prvoligových týmů v rámci Tipsport ligy

V sobotu Klokani zakončí své účinkování v letošním ročníku tradičního turnaje.

Souboj prvoligových týmů v rámci Tipsport ligy

Druhý týden zimní přípravy finišuje a Klokani ho zakončí přípravným utkáním s prvoligovým Jabloncem. Proti soupeři z nejvyšší soutěže odehrají své poslední utkání ve skupině A Zimní Tipsport ligy. V případě bodového zisku se stanou vítězem "pražské skupiny." Současně se jedná o poslední přípravný duel Klokanů v tuzemských podmínkách. Příští týden se totiž tým trenéra Luďka Klusáčka odebere na herní soustředění do Turecka. Severočeský Jablonec v Tipsport lize nejprve padl s Duklou (2:3), ale v úterý si poradil s B týmem Sparty (3:2).

Oba týmy na sebe narazí relativně jen krátce poté, kdy se utkaly v rámci FORTUNA:LIGY. V prosincovém utkání se v Ďolíčku z výhry radoval Jablonec (2:1). To měl v týmu ale ještě útočníky Tomáše Čvančaru a Martina Doležala. Prvně jmenovaný zamířil na začátku roku do Sparty, zkušený Doležal pro změnu do polského týmu Zaglebie Lubin. Vrátil se ovšem Davis Ikaunieks, který už v tradičním zimním turnaji dvakrát skóroval. Upozornil na sebe také David Nykrín, jenž se gólově prosadil v konfrontaci s Duklou. Novými posilami jsou prozatím forvard Jan Silný z druholigové Líšně a k týmu se připojil gólman Jakub Surovčík. Vysoký brankář působil v B týmu Slavie a druholigové Vlašimi.

Dukla - Bohemians 0:1 (0:1)
Dukla - Bohemians 0:1 (0:1)
Poslední utkání skupiny A odehrají Klokani na umělé trávě v Horních Počernicích od sobotních 10:30 hodin. Vstupné na celý den je 60 Kč. Ve 13 hodin totiž ještě dojde na souboj mezi Duklou a Spartou B, čímž bude skupina A zakončena. Sledovat utkání Bohemky můžete ovšem i v přímém přenosu na stanci O2 TV Sport. O zásadních momentech budeme informovat na sociálních sítích.

Pro vstup do areálu bude potřeba prokázat bezinfekčnost. Tuto povinnost nemají pouze děti do 12 let. Doložit bezinfekčnost lze následovně:

• Dokladem od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.

• Národním certifikátem o provedené vakcinaci očkování, přičemž uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu.

• V případě, že jste podstoupili již první dávku vakcíny, ale nemáte očkování dokončené, bude možné se prokázat potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu.

• Osoby ve věku 12 - 18 let nemusejí být očkovaní, ale pro vstup na stadion můžou využít dvou možností prokázání bezinfekčnosti. Buďto předložit potvrzení od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu. Druhou variantou je předložení dokladu od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.