Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Pohádka o cestě do Evropy - část třetí

V dalším díle se společně podíváme na průběh podzimní části.

Pohádka o cestě do Evropy - část třetí

V den finále Ligy mistrů je takřka ideální zase pokročit v příběhu Klokanů, který mají fanoušci stále v živé paměti. Dnes se podíváme na průběh podzimní části, během níž se nedařilo Zelenobílým v domácím prostředí. Po skončení první poloviny sezony se ještě Bohemians představili v tradiční Tipsport lize. 

KAPITOLA 5: DOMÁCÍ NEZDARY, VENKOVNÍ ÚSPĚCHY
Podzimní část v podstatě měla jednotný průběh. Z Ďolíčku odváželi body soupeři, do Ďolíčku je pak vozili Bohemians. Ti v domácím prostředí nestačili na Hradec Králové (1:2), Dynamo České Budějovice (1:2), Liberec (0:2) a Slavii (1:4). Alespoň remízou skončily zápasy s Plzní a Olomoucí (shodně 1:1). Symbolem domácích zápasů Bohemky se staly brzké inkasované góly. Někdy přišly už v úvodních minutách, jindy později během první půle. Pokaždé ovšem Zelenobílí museli před vlastními fanoušky dotahovat ztrátu, tedy až na duel se Slavií, kdy ve druhé minutě šli do vedení oni. Hrobníkovi z lopaty utekli v podzimní domácí derniéře v rámci nejvyšší soutěže. Jako soupeř přijel oblíbený Zlín. Šok pro Klokany byl už první poločas, kdy Ševci vedli o dvě branky. Po pauze svěřenci trenéra Veselého utkání otočili a po výhře 3:2 si připsali veledůležité body. Závěrečné utkání podzimu jim zase na optimismu ubralo, a to po čtyřech inkasovaných gólech v Ostravě. Z druhého úhlu pohledu, cesty z výjezdů byly pro Klokany radostné. Po výhrách v Jablonci a Teplicích si odvezli bod z pražské Letné. Pak už následovala šňůra úspěšných zápasů. Vítězný pokřik Bohemians museli ve svém prostředí přetrpět hráči Brna, Slovácka a Pardubic. V posledním případě si tým okolo Josefa Jindřiška zakřičel ve své kabině, protože na podzim Pardubice hrály svá domácí utkání v Ďolíčku. Do výčtu týmů patří ještě Ústí nad Labem, kde si Klokani jasnou výhrou zajistili postup do třetího kola MOL Cupu. Až Mladá Boleslav dokázala doma Bohemians porazit. Na výhře se podílel i jejich bývalý hráč Daniel Mareček, a to dvěma brankami. Ve třetím kole poháru v polovině října dokázali Zelenobílí doma přetlačit Třinec (2:1). Na soutěžní úrovni zakončili svěřenci trenéra Veselého podzim domácím soubojem s třetiligovým Hlučínem v osmifinále MOL Cupu, s nímž si poradili bez problémů (3:0).

Bohemians - Teplice 2:0 (0:0)
Bohemians - Teplice 2:0 (0:0)
KAPITOLA 6: PRVENSTVÍ V TIPSPORT LIZE
Tradiční turnaj se přesunul na závěr minulého roku, a to vzhledem k brzkému konci podzimu. Svou skupinu odehrála Bohemka opět na Xaverově, kde si postupně poradila s Táborskem (3:1), Libercem (4:3) a Viktorií Žižkov (3:1). Na konečného vítěze se čekalo až do konce skupinové fáze. Když Mladá Boleslav pouze remizovala s druholigovým Varnsdorfem, bylo jasné, že pohár za vítěze poputuje do Ďolíčku a 26. ročník turnaje tak ovládli Bohemians, a to potřetí v historii. Svěřenci trenéra Veselého nastříleli deset branek a pět jich inkasovali. Čtyřmi góly se blýskl Drchal, dvě vstřelil Dostál, po jedné přidali Mužík, Novák, Prekop a Vrána. V dresu Klokanů se představili také Darek Farkaš s Vladimírem Zemanem, kteří měli za sebou úspěšný podzim v dresu B týmu, který přezimoval na prvním místě třetí ligy.