Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Beran: Bez gólu se dá těžko vyhrávat

Záložník Michal Beran zhodnotil poslední zápas sezony.

Beran: Bez gólu se dá těžko vyhrávat

Poslední utkání sezony okomentoval Michal Beran. Záložníka Klokanů mrzela změna rolí v průběhu zápasu, kdy Klokani pustili hosty do hry. Sám Beran popisoval i řešení své šance ve druhém poločase.

Sezonu jsme zakončilo těsnou porážkou, ačkoliv jsme ten zápas nezačali zle...
Řekl bych, že úvod utkání byl v našem podání dobrý. Na začátku jsme Pardubice zatlačili a hráli jsme tak, jak jsme si předtím řekli. Po nějaké době jsme však vypadli ze hry, naopak začaly hrát Pardubice. Z mého pohledu jsme hráče soupeře málo dostupovali a nebyli ani dostatečně agresivní. Relativně jednoduše jsme je pouštěli do našeho obranného pokutového území. První půle nakonec od nás moc dobrá nebyla, což jsme si řekli i o poločase. Chtěli jsme do toho zkusit šlápnout a přimáčknout je. Po návratu z kabin se nám to relativně podařilo, jenže přišla strašně zbytečná branka. Před brankou jsem nechali hráče zakončit a nedorazili ho. Já měl svou šanci proměnit v gól, to je zkrátka má chyba. Je to jen na nás.

Co Ti scházelo při šanci?
Byl jsem před brankou a chtěl zkusit zakončit chytře, nechtěl jsem pálit zběsile jen silou. Teď si myslím, že to byla chyba. Měl jsem zavřít oči a prostě vystřelit. Brankář dobře proti mně vyběhl, ale zkoušel jsem střílet placírkou na zadní tyč. Myslím, že střela měla i malou razanci. Je to škoda.

Pardubice byly v první půli o něco nebezpečnější, ačkoliv moc vyložených šancí neměly. Čím to bylo?
Vůbec nám nefungoval presink. Pouštěli jsme je jednoduše dopředu a nechávali hráče uprostřed hřiště rozvíjet akce směrem k naší brance. Myslím, že jsme je měli více dostupovat už na útočné polovině, než čekat, co vymyslí a na dlouhý míč za nás. Lepší jsme měli být také ve sbírání odražených míčů, protože soupeř jich sebral víc. 

Bohemians - Pardubice 0:1 (0:0)
Bohemians - Pardubice 0:1 (0:0)
Jaké věci jsme chtěli změnit do druhé půle?
Druhá polovina sezony se nám obecně nevydařila. Řekli jsme si, že nechceme dopadnout takhle, ale naopak do posledního poločasu dáme všechny síly a zkusíme vše změnit. Docela se nám to dařilo, jenže dostaneme blbou branku a naopak vlastní šance neproměníme. Pak je těžko zápasy zvládat. 

Přišla branka v pasáži, kdy jsme zrovna byli lepší a cítili, že bychom mohli vytěžit z výkonu gól?
Přesně tak. Gól padl v podstatě z pardubické rozehrávky. Dostali se z ní až k naší brance, kde Daněk dorážel sám mezi třemi hráči. Gól nebyl určitě ze škály neřešitelných. V mých očích jsme na ten stav zareagovali docela dobře, ale bohužel se nám nepovedlo proměnit šance. Když nedáme gól, tak je to složité.