Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Béčko nestačilo na Králův Dvůr

Klokani poslední venkovní utkání sezony nezvládli.

Béčko nestačilo na Králův Dvůr

Už v pátek odcestoval B tým k zápasu do Králova Dvora, který byl nucen zvítězit, aby oživil naději na záchranu ve třetí lize. V sestavě Klokanů se opět objevil Vojtěch Novák, dále také útočník Mužík se zkušeným středopolařem Jindřiškem. 

Právě zkušený záložník si připsal úvodní střelu zápasu. Scházela jí však razance a branku domácího týmu nijak výrazně neohrozila. Králův Dvůr poprvé zahrozil díky standardní situaci. Centr Kabeleho do pokutového území si našel Krátký, jehož hlavička mířila pod břevno, avšak výborně ji Šiman konečky prstů vytáhl na rohový kop. Na opačné straně Jindřišek centrem na zadní tyč oslovil Bartka. Navrátilec do základní jedenáctky hlavou bohužel nedokázal usměrnit balon mezi tři tyče, když rozvlnil síť pouze shora. S další akcí přispěchal Farkaš. Kapitán Klokanů uháněl s balonem po levé straně, odkud ho i servíroval spoluhráčům před branku. Mužík ještě patou posunul míč Liškovi. Jemu nechybělo mnoho, jenže střelu nakonec zablokoval vracející se obránce. Záhy dobrou práci u rohového praporku odvedl Mužík. Útočník Bohemians nacentroval do pokutového území, kde hlavičoval Novák bohužel jen do tyče. Jako první u odraženého míče byl Lehovec, před ním už byla odkrytá branka, bohužel obránce Klokanů hlavičkoval z bezprostřední blízkosti nad břevno. Po delší odmlce se v ofenzivě ozvali také domácí, jenže Krátkého kroucená rána mířila mimo branku Bohemians. Nevyužité šance Pražany mrzely, neboť nedovoleným zákrokem ve vlastní šestnáctce se provinil Petrouš a následoval pokutový kop. Exekuce se ujal Krátký, který poslal svůj tým do vedení. 

Ve druhém poločase po necelých deseti minutách se do zakončení protlačil Liška. Ačkoliv byl zády k brance, dokázal se obtočit do střely, jež bohužel letěla nad branku. Poté už Bohemians skórovali. Bartek se na levé straně dostal přes protihráče a předal balon Novákovi. Šikovný levonohý záložník přistrčil na hranici pokutového území Farkašovi. Kapitán Pražanů se dlouho nerozmýšlel a přízemní ránou k levé tyči srovnal stav utkání. Jenže remízové skóre neplatilo dlouho. Vzápětí totiž propadl balon za defenzivu Bohemians až k Jinochovi, který střelou podél brankáře Šimana vrátil Královu Dvoru vedení. O další trefu Klokanů se pokoušel Lehovec. Nejlepší střelec Bohemky si za šestnáctkou navedl míč na pravou nohu, jíž pálil pod břevno, avšak Tetour famózně tento projektil vytěsnil na rohový kop. Zanedlouho se Bohemka dožadovala pokutového kopu, když Petroušův centr rukou zasáhl Novák ve vlastní šestnáctce, ovšem hlavní sudí druhou penaltu v zápase nenařídil. Deset minut před koncem Janovský při útočném výpadu prostrčil balon Bartkovi do pokutového území. Zkušený univerzál zkoušel pálit k levé tyči, kde ránu ukryl v náruči připravený gólman. To mrzelo Pražany dvojnásob, protože pět minut před koncem si domácí pojistili výhru. Kabele využil ztráty Klokanů ve středu hřiště a vysunul kupředu Patrovského. Střídající hráč v barvách Cábelíků v pokutovém území zakončil křížem k levé tyči, což znamenalo třetí gól v síti Bohemians. 

FK KRÁLŮV DVŮR - BOHEMIANS PRAHA 1905 B 3:1 (1:0)
Králův Dvůr • pátek 24.05.2024 • 18:00 • 28. kolo ČFL, skupina A

Branky: 31. Krátký z penalty,. 62. Jinoch, 84. Patrovský - 59. Farkaš (Novák)
Rozhodčí: Baum - Nedvěd, Suchánek
ŽK: Šumilov, Černý - Liška, Janovský, Farkaš, Müller
Diváci: 160

FK Králův Dvůr:
Tetour - Bouček, Chocholoušek, Šumilov, Novák - Hradecký, Jinoch (88. Sedláček), Kuča (86. Fatrdle) - Krátký (67. Patrovský), Černý (88. Sabou), Kabele
Trenér: Tomáš Šilhavý

Bohemians Praha 1905 B:
Šiman - Janovský, Müller, Petrouš (75. Bělaška) - Lehovec (86. Damašek), Farkaš, Jindřišek (46. Skořepa), Bartek - Novák (62. Pomahač) - Liška, Mužík (46. Havránek)
Trenér: Dalibor Slezák