Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Béčko v Ďolíčku čtyřikrát skórovalo

Bohemka ve středu zvítězila nad Povltavskou fotbalovou akademií.

Béčko v Ďolíčku čtyřikrát skórovalo

Na poslední květnovou středu připadla předehrávka posledního kola třetí ligy, v jejímž rámci Klokani v Ďolíčku přivítali Povltavskou fotbalovou akademii. V zadních řadách Bohemians se ukázali zadáci Adam Kadlec s Lukášem Hůlkou, na levém halfbeku zkušený Dostál a uprostřed záložní řady pak i Jindřišek. 

Úvodní nebezpečný pokus měl v šesté minutě na svědomí Bartek. Ostřílený univerzál si převzal v pokutovém území přihrávku Lišky, následnou ránu k levé tyči vytáhl brankář Benada na rohový kop. Záhy už se Bohemka mohla radovat. První centr Dostála od rohového praporku ještě hostující defenziva odvrátila, ovšem následný lahůdkový pas doletěl až na zadní tyč k Hůlkovi. Kudrnatý univerzál potvrdil kvalitní jarní střeleckou formu, když křížnou ránou k levé tyči rozvlnil síť. Podpořit ofenzivní snažení se rozhodl také stoper Müller, jemuž do pokutového území nahrál Bartek, avšak rána obránce Klokanů problémy hostujícímu gólmanovi nenadělala. Naopak hosté zahrozili individuálním průnikem Hejdy, který se zvládl dostat i přes Hůlku, ovšem sám před Šimanem zakončil mimo tři tyče. Zajímavou akci předvedli Zelenobílí po půlhodině hry. Bartek si před tribunou C seběhl na autové vhazování, aby následně křížným pasem oslovil nabíhajícího Dostála. Zkušený obránce vypálil levou nohou, bohužel mimo tři tyče. Na závěr prvního poločasu ještě jednu ofenzivní akci Bohemians vedl Farkaš, ovšem zpoza pokutového území pálil vysoko nad břevno.  

Zkraje druhého poločasu získal uprostřed hřiště míč právě kapitán Bohemky a vyslal dopředu Pomahače. Hnědovlasý záložník hledal před brankou osamoceného Lišku, těsně před ním bohužel stihl sebrat balon Benada. Vzápětí se znovu dopředu řítil Pomahač, kterého před domácí střídačkou nedovoleně zastavil Lanc, navíc ještě přidal nešetrný úder kopačkou. To neuniklo pozornosti asistentu na pomezí, a tak po konzultaci s hlavním rozhodčím následovalo vyloučení hráče Povltavské fotbalové akademie. Přesilovku mohli zanedlouho Bohemians využít. Volný Lehovec si zpracoval Jindřiškův pas do pokutového území, kde nabízel míč Liškovi, jenže tomu chybělo půl kroku, aby se k balonu dostal. Přihrávku tak sebral strážce hostující branky. Místo zvýšení vedení mohli domácí inkasovat. Nedovoleného zákroku se dopustil Lehovec, čímž nabídl hostům standardní situaci z pětadvaceti metrové vzdálenosti od branky. Exekuce se ujal Drobílek, který vyslal vstříc brance kroucenou ránu, jíž u své pravé tyče bravurně vyrazil Šiman na rohový kop. Šanci přinesla Klokanům další souhra Lehovce s Liškou. Útočník Bohemky s devítkou na zádech po přihrávce pálil k bližší tyči, kde si dobrý zákrok připsal gólman Benada. Patnáct minut před koncem už svěřenci trenéra Slezáka své vedení navýšili. Kadlec skvěle vystihl přihrávku na Budínského a hru zrychlil přihrávkou Havránkovi. Střídající záložník si navedl míč, aby ho přistrčil do šestnáctky Farkašovi. Kapitán Klokanů postupoval až k malému vápnu, odkud přesnou trefou přidal druhou branku Bohemky. Téměř okamžitě se hnali Pražané za další trefou. Lehovec z pravé strany našel Jindřiška, jenž chytře patou přiťukl míč Pomahačovi. Záložník Klokanů volil razanci, což se ukázalo jako špatná volba, neboť z velmi dobré pozice pálil mimo tři tyče. O chvilku později už zamířil přesně. Rychlý Lehovec mu nahrál do pokutového území podél brankové čáry. Pomahač technickou střelou přes brankářovu pravou nohu chytře poslal balon do sítě. Mezi střelce se chtěl zapsat také Havránek. Střídající záložník si ve velkém vápně zpracoval balon po přihrávce od Lehovce, jenže svou ránou trefil bránícího Zákostelského. Z následného rohu padla poslední branka utkání. Na Dostálův perfektní centr si vyskočil Kadlec, jehož hlavička k pravé tyči znamenala čtvrtý gól Bohemians. 

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - POVLTAVSKÁ FOTBALOVÁ AKADEMIE 4:0 (1:0)
Praha, Ďolíček • středa 29.05.2024 • 18:00 • 30. kolo ČFL, skupina A

Branky: 8. Hůlka (Dostál), 76. Farkaš (Havránek), 81. Pomahač (Lehovec), 87. Kadlec A. (Dostál)
Rozhodčí:  Severýn - Švorc, Polena
ŽK: Lehovec (Bohemians)
ČK: 50. Lanc (Povltavská fotbalová akademie)
Diváci: 265

Bohemians Praha 1905 B:
Šiman - Kadlec A., Hůlka, Müller (85. Janovský) - Lehovec, Jindřišek, Farkaš, Dostál - Bartek (70. Havránek), Pomahač (82. Pluhař) - Liška (85. Damašek)
Trenér: Dalibor Slezák

Povltavská fotbalová akademie:
Benada - Starý (81. Štěpánek), Jakobovský, Zákostelský, Lanc - Novák M., Mareš, Novák L. (81. Guntorád), Drobílek - Bicenc (63. Budínský), Hejda (55. Dvořák)
Trenér: Zbyněk Busta