Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

B tým na závěr sezony prohrál

Klokani po úderech soupeře ze závěru první půle ztrátu dohnat nedokázali.

B tým na závěr sezony prohrál

Předposledním soutěžním kolem zakončil B tým Bohemians sezonu 2023/2024, neboť duel třicátého kola předehrál už ve středu. Na závěr soutěžního ročníku se Bohemka představila v Královicích, kam jako její soupeř přijel pražský Vltavín.  

První nebezpečnou akci předvedli Bohemians v desáté minutě. Damašek na šestnáctce přistrčil míč Havránkovi, jehož přihrávka našla Bělašku. Záložník Klokanů s desítkou na zádech vypálil z prvního doteku, bohužel prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Hosté zahrozili zanedlouho kombinační akcí, jíž spustil Matějka. Následně Maione přistrčil míč Osmanimu, který se uvolnil, ale přízemní rána levou nohou naštěstí proletěla kolem pravé tyče do zámezí. Vzápětí tentýž hráč Vltavínu mohl své zaváhání napravit, když uháněl sám na Šimana. Motory však zažehl také Lehovec a unikajícího křídelníka o balon obral. Poté už Vltavín skóroval. Přihrávku Lehovce získal Maione pro Hrušku. Ten mu v pokutovém území míč vrátil, čehož Maione využil stoprocentně, když střelou mezi Šimanovy nohy se štěstím poslal Vltavín do vedení. Klokani se museli mít na pozoru, neboť dvojice Osmani - Maione útočila i nadále. Nyní autor první branky nahrál právě mladému záložníkovi, jehož střela rozvlnila síť naštěstí pouze z boční strany. Pět minut před poločasovou pauzou Petrouš přízemním pasem z poloviny hřiště vyslal na zteč Lišku. Vytáhlý útočník si ještě v pokutovém území balon zpracoval, avšak zakončit nedokázal, protože mu obránce míč odkopl na roh. Závěr první půle se bohužel Zelenobílým hrubě nevydařil. Nejprve uháněl sám na branku Osmani. Střelu výborně vyrazil Šiman, ale hráč Vltavínu se míče zmocnil znovu, avšak ve vlastní šestnáctce ho fauloval Farkaš, a tak následovala penalta. Sám faulovaný se ujal její exekuce, poslal balon k levé tyči a hosté vedli o dva góly. Ještě před odchodem do kabin skóroval Vltavín potřetí. Sprinz si navedl míč za šestnáctku, odhodlal se i ke střele, která po Damaškově teči skončila v síti.

Druhý poločas otevřela šance Maioneho. Sedmadvacetiletý Ital pálil levou nohou na zadní tyč, na brankáře Klokanů si podruhé v zápase už nepřišel. Záhy jeho pozornost vyzkoušel i Hruška, a to bombou pod břevno, kde se Šiman nenechal nachytat. V permanenci se musel držet i nadále, protože o poznání nebezpečněji střílel opět Hruška. Nyní si vybral místo na přední tyči, kde bravurně zasáhl vytáhlý strážce branky Klokanů. Střídající hráči se zasloužili o snížení. Čerstvý Müller pasem na útočnou polovinu našel dalšího novice na hřišti, zkušeného Bartka. Univerzál v dresu Klokanů vyhrál hlavičkový souboj pro Lišku. Útočník Bohemky se s míčem vyhnul brankáři, aby střelou do odkryté branky dal Klokanům naději. Vzít ji mohl zase Sefil, jehož do jasné šance uvolnil Sprinz. Záložník z Turecka volil razanci, ale Šimana neprostřelil. Tentýž hráč se blýskl i zajímavým pokusem z pětatřiceti metrů, když se pokoušel brankáře Klokanů přehodit. Nakonec mu moc nechybělo, protože míč orazítkoval břevno. Klokani si vytvořili velkou šanci ke skórování. Bartek šajtlí vysunul do samostatného úniku Pomahače. Hnědovlasý záložník si balon přistrčil na levou nohu, jenže střelu křížem skvěle zneškodnil brankář Heerkens. Utkání uzavřel ránou z dálky střídající Nekvasil, když napálil odražený balon po rohovému kopu. Jeho projektil letěl sice hezky, avšak gólman celku z Holešovic si s ním poradil. 

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - FK LOKO VLTAVÍN 1:3 (0:3)
Praha, Královice • neděle 02.06.2024 • 10:15 • 29. kolo ČFL, skupina A

Branky: 69. Liška (Bartek) - 25. Maione, 42. Osmani z penalty, 44. vlastní Damašek
Rozhodčí:  Toucha - Panský, Matyš
ŽK: Lehovec - Rott, Sprinz
Diváci: 142

Bohemians Praha 1905 B:
Šiman - Lehovec, Janovský (62. Müller), Petrouš, Damašek (62. Bartek) - Farkaš, Skořepa (70. Pluhař) - Havránek, Bělaška, Pomahač - Liška (75. Nekvasil)
Trenér: Dalibor Slezák

FK Loko Vltavín:
Heerkens - Říha, Matějka, Tošnar (46. Rott) - Sprinz, Čejda (64. Vaněk), Hruška, Podzimek - Osmani (64. Kuchař), Sefil (82. Novák) - Maione (64. Lukavský)
Trenér: Michal Zach