Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Led vystřídalo bahno. Bude se hrát?

Trávník v Ďolíčku zatím nepřipomíná terén hodný prvoligového fotbalu. Z ledové plotny se hřiště proměnilo v blátivý obdélník. „Pokud počasí jako bylo v pátek, bude pokračovat až do neděle, tak se podle mě hrát nebude,“ vyslovil soud při pátečním obědě trenér Dušan Uhrin mladší. Fotbalisté Bohemky ani neví, kde budou mít předzápasový trénink. Situace s terény je žalostná.

Led vystřídalo bahno. Bude se hrát?

Oproti zápasu se Slavií trávník rozmrzl, ale podle trenéra je lepší než před čtrnácti dny. „Kdyby se mělo hrát dnes (pátek), tak se to může v pohodě odehrát. Je to lepší než se Slavií a dokonce i než v Brně. Bahno pokrývá většinu hřiště, ale podloží je tvrdé. Hřiště je zatím hratelné, ale až do neděle nesmí sněžit nebo pršet, pak by to bylo špatné,“ popisuje situaci Uhrin.

Klokani se bez ohledu na nepřízeň počasí připravují na klíčový zápas. K dispozici určitě nebudou dvě zimní posily. „Kozel má chřipku a Klinka si už z Českých Budějovic přinesl natržený stehenní sval. Luboš Kozel se sice rozcvičoval při zápase v Brně, ale bylo to jen pro jistotu, kdyby se něco stalo. Už trénuje naplno a v dalších zápasech snad bude k dispozici,“ popsal Uhrin zdravotní stav kádru. Nikdo jiný zdravotní potíže nemá a sestava by se tak mohla hodně podobat té z Brna.

Hráči viděli na videu zápas Viktorky s Hradce Králové (1:1). „Hráli bez Luďka Straceného, což se na jejich výkonu hodně projevilo. Ve 2.půli zlepšili výkon a mohli vyhrát,“ shrnul základní poznatky Uhrin. Viktorce v minulém zápasu chyběl, kromě Straceného, ještě Oravec, který se zotavuje po operaci kolena. Start dirigenta žižkovské hry, Straceného, je stále nejistý. „Minulou středu jsem si natáhl stehenní sval a doktor mi nařídil klid. Možná budu muset vynechat i zápas na Bohemce,“ říkal na začátku tohoto týdne Stracený.

Bohemka absolvovala speciální trénink ve čtvrtek, kdy secvičovala obranu nebezpečných standardních situací Viktorky. Poslední příprava čeká Uhrinovi svěřence v sobotu odpoledne.

Předpokládaná sestava Bohemians: Holec - Lesák, Obermajer, Janáček, Třasák – Kisel, Dvořák, Rajnoch, Zoubek - Obajdin, Bednář.