Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Bohemka byla divákům pro smích

Běží 74.minuta zápasu v Liberci. Szabó přihrává Zoubkovi a ten míč propouští mezi nohama do autu. Oba hráče při tom od sebe dělí asi dva metry. Hlavní tribuna stadiónu U Nisy se jen směje a bezstarostně hledí na další rozehrávku klokanů. Fotbalisté Bohemians trefili bránu soupeře jedinkrát, především však zklamali přístupem a předvedenou hrou. „Chtěli jsme hrát po zemi, ale pořád jsme nakopávali míče. Nevím, co se stalo,“ říkal po zápase <b>Michal Lesák</b>, který byl také autorem penaltového zákroku na Nezmara. „Nechápu, proč to pískal,“ zlobil se hlasitě na slovenského rozhodčího Cichého.

Bohemka byla divákům pro smích

 Také další fotbalisté v zeleném vyjadřovali nespokojenost s výkonem rozhodčího. „Takhle nás zaříznout, když máme tlak,“ vykřikoval gólman Holec při odchodu ze hřiště. Soudce Cichý šel jen pár kroků před ním, ale vůbec nereagoval. Sporná situace se udála ve 34.minutě. Langer z pravé strany poslal vysoký míč, na který nikdo ve vápně nemohl dosáhnout. Přesto obránce Lesák „jistil“ Nezmara rukou okolo ramen, ten sice ani nespadl, ale Lesákova ruka mu viditelně bránila v pohybu. Rozhodčí Cichý odpískal nekompromisně pokutový kop. „Byl to normální souboj. Hlavně, ten míč nemohl nikdo zasáhnout, byl úplně mimo. Vzájemně jsme se o sebe opřeli a rozhodčí odpískal penaltu. Nechápu, že se to může stát,“ hořekoval Michal Lesák. Tato penaltová situace nápadně připomínala faul Jiřího Němce na de Boera při EURU 2000 v zápase proti Nizozemsku.

Utkání ale nerozhodl pokutový kop. Bohemka si jediné dvě možnosti vypracovala po úvodní brance soupeře, ovšem v koncovce chyběl důraz, tolik typický pro dvojici Bednář-Polodna v předchozích zápasech. Pak už to bylo jen nakopávání míčů a nepřesné kombinace. „Kisel s Obajdinem nám hodně chyběli. Dokážou si dát míč po zemi. Taktiku jsme i bez nich chtěli zachovat stejnou jako ve všech jarních zápasech. Hrát po zemi a po křídlech. Bohužel jsme míče jen nakopávali,“ posteskl si Lesák. Nutně se ale fanoušci ptají, proč tedy nakopávali míče, když chtěli hrát po zemi. „Nevím. Soupeř nám toho aktivní obranou mnoho nedovolil. Navíc terén byl hodně těžký a hrbolatý. Možná i proto,“ hledal vysvětlení obránce Bohemians.

 Nejhorší jarní výkon přišel v Liberci, městě, kde se klokanům dlouhodobě nedaří. Toto sedmé utkání jen podtrhlo celkovou bilanci ze zápasů na severu Čech – 0 bodů a skóre 3:19. Navíc jsme v této sezóně nedali proti Liberci ani jeden gól (na podzim 0:1), přitom v utkáních na hřištích soupeřů je Bohemka ve vstřelených brankách třetí nejlepší – za Spartou a Slavií. 

Fotbalisté Liberce o přestávce osobně rozhazovali do hlediště klubové suvenýry (šály, čepice…), které nakoupili ze své kapsy jako omluvu za předešlé výkony. Celkem je toto ospravedlnění stálo 20 tisíc korun. Možná dobrá inspirace pro fotbalisty Bohemky…