Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

V přípravě je 27 fotbalistů

V pátek 7. července začala příprava na druhou ligu. Bohemka začala s přípravou jako jeden z posledních týmů, protože ČFL končila nejpozději ze všech soutěží. Trenér Zbyněk Busta má k dispozici 27 hráčů, se kterými počítá pro dva týmy - druholigové "áčko" a divizní "béčko". "Kádr už se příliš měnit nebude," říká kouč. Jak se změnila Bohemka přes léto a na koho budeme chodit ve druhé lize?

V přípravě je 27 fotbalistů

V kádru Bohemians nenastaly relativně příliš velké změny, přesto je seznam v kolonkách "přišli - odešli" velmi dlouhý. Do tohoto výčtu jsme zaznamenali veškeré změny, které se přes léto udály, takže v sekci "přišli" je i Bartolomej Gonos, kterého sice Bohemka koupila už v zimě, ale na jaře kvůli zranění nehrál ani jeden zápas. Stejně tak jsou v této sekci zařazeni i někteří dorostenci. Z dorostu Bohemians přešlo mezi muže sedm fotbalistů, z toho Hašek a Bartek už na jaře patřili mezi stabilní členy A-týmu, takže nejsou uvedeni v seznamu. Celkem se oproti jarnímu kádru v zelenobílém dresu objevuje 12 nových tváří. Naopak fanoušci už neuvidí pět hráčů, kteří ještě na jaře oblékali dres s klokanem, šestým je Štěpán Kolář, který však za Bohemku naposledy nastoupil na podzim.

PŘIŠLI

Radek Sňozík (30 let) - zkušený brankář má na kontě 61 ligových startů v dresu Příbrami. K Litavce přestoupil v roce 2000 z Tachova a vybojoval si místo jedničky. Velmi dobře hraje nohou, často zkouší riskatní kličky. Je to showman v brance, který už od žákovských let kope pokutové kopy.
Jiří Havránek (18 let) - nadějný dorostenecký gólman, který se do branky Bohemians dostal už při posledním zápase třetí ligy proti Varnsdorfu a udržel čisté konto. V dorostu již skončil, teď patří do mužské kategorie a šance dostane s největší pravděpodobností především v divizním B-týmu.
Jakub Hrábek (18 let) - další gólman, který skončil v dorostu a zapojil se do přípravy s A-týmem. O jeho dalším působišti se rozhodne.
Jan Penc (24 let) - obránce, který přichází z druholigového Xaverova. Trenér Busta si ho vybral do středu obrany.
Jan Uchytil (18 let) - mladý krajní obránce, který přišel z dorostu Bohemians. Za muže hrál už na konci ČFL.
Ondřej Kolísek (18 let) - další z dorostenců, kteří skončili v mládežnické kategorii.
Milan Škoda (20 let) - mladý stoper se vrátil z hostování v Manětíně. V Bohemce hrál už na podzim a dokázal rozhodnout zápasy v posledních minutách.
Pavel Hašek (23 let) - záložník se vrací do Bohemians. Starší syn Ivana Haška ve Vršovicích již působil v dorostu a poté zkoušel pod trenérem Petrželou štěstí v A-týmu. Příliš se neprosadil a ligu si pak zahrál v Blšanech, Plzni a Příbrami. Na kontě má 31 ligových startů. Jeho místo je většinou na kraji zálohy.
Bartolomej Gonos (21 let) - slovenský záložník, který do Bohemians přestoupil už v zimě, ale v přípravě si nadvakrát zlomil nohu a celé jaro promarodil. Teď se zapojuje do přípravy. Už při jeho zimním příchodu o Gonosovi básnil trenér Busta jako o vynikajícím levém záložníkovi.
Jan Moravec (18 let) - další z řady dorostenců, kteří skončili v mládežnických kategoriích. Jeho místo je v záloze.
Lukáš Marek (25 let) - v minulé sezóně hrál druhou ligu za Xaverov. V roce 2002 nastoupil dokonce za reprezentační jednadvacítku. Do Prahy přišel z Třince, teď posílí zálohu Bohemians.
Daniel Kocourek (19 let) - rychlý útočník, který se v Bohemians neprosadil během podzimní části a poté odešel do Manětína na hostování. Teď se vrací do Vršovic.

ODEŠLI

Milan Zahálka - brankář, který v ďolíčku působil jen půl roku. Přišel jako brankář, který má zkušenosti z Itálie, ale nepřesvědčil v přípravě ani v mistrovských zápasech. Odchytal 8 zápasů a dostal v nich 10 gólů. Působil nejistě a dělal chyby.
Tomáš Freisler - zkušený obránce, který stál u zrodu nové Bohemky. Jako první podepsal smlouvu a na podzim byl oporou zelenobílých řad. Ze základní sestavy ho nejprve vyřadila akutní střevní viróza těsně před utkáním v Karlových Varech a poté už se do základu jen těžko vracel. V šestatřiceti letech přesto podával velmi dobré výkony, problém již měl s rychlostí, ale nahrazoval to zkušeností. V Bohemce odehrál za celou sezónu 24 zápasů a když nastoupil, nosil kapitánskou pásku. V Bohemce má ještě rok smlouvu, ale trenér Busta s ním již nepočítá. V současné době si hledá angažmá v Rakousku.
Vlastimil Chod - šikovný záložník odešel do Chebu. Trenér Busta mu oznámil, že s ním nepočítá do kádru pro druhou ligu. Během svého ročního působení v Bohemians odehrál celkem 12 zápasů.
Tomáš Buldra - čtyřiadvacetiletý krajní obránce přišel v zimě z Blšan, ale během jara nastoupil jen dvakrát. Zavinil gól v Karlových Varech a to ho stálo místo v Bohemce. Hledá si angažmá.
Tomáš Knap - krajní obránce Slovanu Bratislava nedostal příliš šancí. Zaujal výkonem v Karlových Varech, ale celkem si zahrál jen ve třech zápasech.
Štěpán Kolář - byl jediným, kdo přešel ze staré Bohemky do nové, chytal na podzim, ale po sporech s trenérem Busto odešel v zimě na hostování do Kácova. Místo něho přišel v zimě Zahálka. Teď se vrátil, ale kouč mu oznámil, že s ním nadále nepočítá. Brankář Kolář má v Bohemians ještě smlouvu, hledá si angažmá.

KÁDR BOHEMIANS 1905- LETNÍ PŘÍPRAVA 2006
Brankáři
Radek Sňozík
Martin Charvát
Jiří Havránek
Jakub Hrábek

Obránci
Marek Nešpor
Jiří Kotrba
Michal Pávek
Pavel Lukáš
Milan Škoda
Jan Penc
Jan Uchytil
Ondřej Kolísek

Záložníci
Martin Kotyza
Pavel Hašek
Michal Dian
Jiří Vágner
Ivan Hašek
David Bartek
Jiří Rosický
Bartolomej Gonos
Jan Moravec
Lukáš Marek
Jan Růžička

Útočníci
Dalibor Slezák
Tomáš Kulvajt
Miloslav Strnad
Daniel Kocourek