Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Čáslav očima Petra Kunáška

O našem nadcházejícím soupeři jsme si nemohl povídat s nikým jiným, než s Petrem Kunáškem, který je u nás z Čáslavi na hostování. Petr se rozpovídal nejen o historii a současném překvapivém postavení čáslavského mužstva, ale také o jednom zajímavém místě ve svém rodném kraji, kam si mohou fanoušci před zápasem udělat malý výlet. Navrch přidal i tři tipy na vyhlášené čáslavské restaurace. „Na pivo bych poslal fanoušky k Rakvi. Tam se ale všichni určitě nevejdou, je to totiž taková malá zakouřená hospůdka,“ říká Petr a s úsměvem dodává: „Hlavně aby tam nikdo nemusel jít po zápase…Věřím, že tu nepříjemnou sérii v sobotu zlomíme a konečně naplno zabodujeme.“ Zápas začíná v sobotu v 16:30, ve fanshopu na stadionu Bohemians jsou stále v prodeji vstupenky na zápas.

Čáslav očima Petra Kunáška

Na úvod se ještě vrátím k poslednímu zápasu se Spartou B. Po delším čase jsi v domácím zápase nastoupil od začátku a podle hlasování na webu jsi byl naším nejlepším hráčem. S výkonem jsi asi spokojený?
„To bych sám nerad hodnotil. Trenér mi před zápasem řekl, co si představuje, abych hrál a jeho úkoly jsem snad splnil. Můj styl je založený především na důrazu a bojovnosti, nejsem žádný velký technik. Lépe se asi cítím na kraji zálohy, kde mohu více běhat, napadat a jít do soubojů. Každopádně doufám, že teď přijdou konečně pořádné výsledky. Dvakrát jsem nastoupil v základu a ani jednou jsme nevyhráli. Snad nepřináším mužstvu nějakou smůlu.“

V Čáslavi jsi před příchodem do Bohemky strávil podstatnou část kariéry. O tomto klubu máš určitě nejlepší informace. Jaká je například jeho historie?
„Zase takový znalec historie čáslavského fotbalu nejsem. Do mužského áčka jsem přišel v době, kdy hrálo krajský přebor. V sezoně 1998/99 se nám podařilo postoupit do divize. Tato soutěž se do Čáslavi vrátila po dlouhých třiceti letech. Já jsem pak odešel na hostování do Kolína. Po mém návratu jsme ještě dva roky hráli divizi a pak se nám podařilo postoupit do ČFL. V té době se do vedení dostali schopní lidé a mužstvo se začalo posilovat nejvyšší soutěže. Bylo to v sezoně, kdy hrála ČFL i Bohemka, která nakonec postoupila také, protože koupila licenci od Xaverova.“

Opusťme minulost a pozastavme se nad současným postavením Čáslavi v průběžné tabulce. Co říkáš jejich překvapivé vedoucí pozici?
„Zas takové překvapení to pro mě není. Čáslav měla už loni výborný podzim, v tabulce byla myslím na nějakém 6. místě. Jaro hráči asi malinko podcenili a nakonec byli rádi, že se zachránili. V létě změnili trenéra a kádr doplnili o nějaké kvalitní hráče. Na mužstvo každopádně není ze strany vedení vyvíjen vůbec žádný tlak. Prioritou je záchrana a všechno ostatní je jen nadstavba. Díky tomu mohou hrát maximálně uvolněně.“

Máš v současném kádru ještě nějaké kamarády?
„Kádr se v Čáslavi každoročně dost mění, většina hráčů je zde na hostování. Z hráčů s nimiž jsem nastupoval zde zůstal snad už jen brankář Jirka Malík, který se mnou hrál ještě v divizi, dále Aleš Urban a Tomáš Haniak.“

Na koho si budeme muset dávat největší pozor?
„Ten, kdo druhou ligu jen trochu sleduje, tak určitě ví, že se hodně daří Mílovi Strnadovi. Dal už šest branek, tedy je o jeden méně než my všichni dohromady, když nepočítám dva úvodní vlastňáky, co si dali naši soupeři. K němu je potřeba přidat ještě Michala Diana, ten už dal tři góly. Takže pozor si musíme dávat na oba Bohemáky!“

Mezi fotbalisty jsi určitě největší znalec přírody. Můžeš fanouškům poradit, kam se v okolí Čáslavi mohou vypravit před zápasem na malý výlet?
„To bych doporučil vyrazit do Železných hor směrem na Golčův Jeníkov. Je to můj rodný kraj a mám to tam hrozně rád. Zvláště pěkné je to v okolí zříceniny hradu Lichnice. Autem je možné dojet až do vesničky Podhradí a pak už je to jen kousíček pěšky. O něco delší cesta vede z nedaleké Třemošnice. Okolní lesy jsou opravdu nádherné.“

A co čáslavské restaurace. Kde mají nejlepší jídlo a kam bys fanoušky poslal na pivo?
„V Čáslavi to rozhodně není jako v Praze. Hospody tam nejsou na každém rohu. Na jídlo bych fanoušky poslal buď do vyhlášené restaurace Na Kuchyňce nebo do pizzerie Vyžlovka. První z nich je přímo na náměstí a druhá kousek dál na pěší zoně. Na pivo bych šel k Rakvi. Tam se ale všichni naši fandové určitě nevejdou, je to totiž taková malá zakouřená hospůdka.“