Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Je to velký talent, říká šéf Schalke Müller

Jan Morávek má za sebou první den stáže v bundesligovém Schalke 04. Sedmý tým Bundesligy zahájil přípravu na jarní část, která začíná na konci ledna a je u toho i devatenáctiletý talent Bohemians, který v Schalke stráví týden, aby poznal chod tohoto klubu. „Jan je velmi zajímavý mladý fotbalista. Sám jsem zvědavý, jak se u nás uvede a jak se mu tady bude líbit,“ řekl na adresu Jana Morávka trenér Schalke 04 Fred Rutten. Mori v sobotu poprvé trénoval s týmem, i když mužstvo ještě nebylo kompletní.

Je to velký talent, říká šéf Schalke Müller

„V sobotu byl na programu jen výklus, nebyli tady Brazilci ani Kurányi. Ti dorazí v neděli, tak se poznám i s nimi. Dneska jsem se představil hráčům, kteří tady byli a vše proběhlo v pohodě,“ líčil po prvním tréninku Jan Morávek. Nafasoval kompletní vybavení s číslem 22, převlékl se s ostatními a vyrazil do terénu. „Hráči se dnes poprvé sešli po Vánocích, tady ale příliš dlouhou dovolenou nemají, hrálo se v prosinci a bude se hrát zase v lednu,“ popisuje program Bundesligy mladý talent.

Cílem Morávkovi cesty do Schalke je poznat atmosféru a zázemí bundesligového klubu. Do zahraničí případně odejde, až bude mít výkonnost na základní sestavu. I v tomto duchu budou vedena případná jednání. „Jana jsme několikrát viděli při zápase. Dokonce i Jiří Němec, který u nás dlouho hrál, nás na něj upozornil. Osobně jsem se byl podívat na zápas Bohemians s Jihlavou. Je to velký talent. Nyní je u nás poprvé a pak uvidíme, jak se budou vyvíjet další jednání,“ popsal stav věcí generální manažer Schalke 04 Andreas Müller.

Jan Morávek bude v Německu do pátku 9. ledna. „Pokud to půjde, tak každý den napíši fanouškům Bohemky nějaké zprávy, co se událo nového,“ říká na konci prvního dne svého pobytu.